İZMİR Üçyol’da bireylerin ve kurumların ihtiyacı olan eğitim ve hizmetleri sunmak amacıyla kurulmuştur.
Kurumumuz alışılagelmiş eğitim düzenine yenilikler getirerek her katılımcısına ve çalıştığı kuruma “iyi ki” cümlesini kurdurtmak üzerine yola devam etmektedir.
Merkezimizde kurumların ihtiyacı olan şirket içi tüm eğitimler ve Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardım Eğitimleri verilmektedir. Sektörde ki 10 yıllık tecrübemiz, genç ve dinamik ruhumuz, eğitimlere yenilikçi yaklaşımlarımız ile katılımcılarımızın içerisindeki kahramanı ortaya çıkarıyor, kurumlarımıza ise her türlü probleminde destek oluyoruz…
Kanama nedir? Damar bütünlüğünün bozulması sonucu kanın damar dışına (vücudun içine veya dışına doğru) doğru akmasıdır. Kanamanın ciddiyeti aşağıdaki durumlara bağlıdır: Kanamanın hızı, Vücutta kanın aktığı bölge, Kanama miktarı, Kişinin fiziksel durumu ve yaşı.
Kaç çeşit kanama vardır? Vücutta kanın aktığı bölgeye göre 3 çeşit kanama vardır: Dış kanamalar: Kanama yaradan vücut dışına doğru olur. İç kanamalar: Kanama vücut içine olduğu için gözle görülemez. Doğal deliklerden olan kanamalar: Kulak, burun, ağız, anüs, üreme organlarından olan kanamalardır. Damar tipine göre ise: Kanama arter (atardamar), ven (toplardamar) ya da kılcal damar kanaması olabilir. Atar damar kanamaları kalp atımları ile uyumlu olarak kesik kesik akar ve açık renklidir. Toplardamar kanamaları ise koyu renkli ve sızıntı şeklindedir. Kılcal damar kanaması küçük kabarcıklar şeklindedir. Kanamanın değerlendirilmesinde, şok belirtilerinin izlenmesi çok önemlidir. Vücutta baskı uygulanacak noktalar nelerdir? Ataradamar kanamalarında kan basınç ile fışkırır tarzda olur. Bu nedenle, kısa zamanda çok kan kaybedilir. Bu tür kanamalarda asıl yapılması gereken, kanayan yer üzerine veya kanayan yere
yakın olan bir üst atardamar bölgesine baskı uygulanmasıdır. Vücutta bu amaç için belirlenmiş baskı noktaları şunlardır: 1- Boyun : Boyun atardamarı (şah damarı) baskı yeri 2- Köprücük kemiği üzeri : Kol atardamarı baskı yeri 3-Koltukaltı : Kol atardamarı baskı yeri 4-Kolun üst bölümü : Kol atardamarı baskı yeri 5- Kasık : Bacak atardamarı baskı yeri 6- Uyluk : Bacak atardamarı baskı yeri
Kanama nedir?
Damar bütünlüğünün bozulması sonucu kanın damar dışına (vücudun içine veya dışına doğru) doğru akmasıdır. Kanamanın ciddiyeti aşağıdaki durumlara bağlıdır:
Kanamanın hızı,
Vücutta kanın aktığı bölge,
Kanama miktarı,
Kişinin fiziksel durumu ve yaşı.
Kaç çeşit kanama vardır?
Vücutta kanın aktığı bölgeye göre 3 çeşit kanama vardır:
Dış kanamalar: Kanama yaradan vücut dışına doğru olur.
İç kanamalar: Kanama vücut içine olduğu için gözle görülemez.
Doğal deliklerden olan kanamalar: Kulak, burun, ağız, anüs, üreme organlarından olan kanamalardır.
Damar tipine göre ise: Kanama arter (atardamar), ven (toplardamar) ya da kılcal damar kanaması olabilir. Atar damar kanamaları kalp atımları ile uyumlu olarak kesik kesik akar ve açık renklidir. Toplardamar kanamaları ise koyu renkli ve sızıntı şeklindedir. Kılcal damar kanaması küçük kabarcıklar şeklindedir.
Kanamanın değerlendirilmesinde, şok belirtilerinin izlenmesi çok önemlidir.
Vücutta baskı uygulanacak noktalar nelerdir?
Ataradamar kanamalarında kan basınç ile fışkırır tarzda olur. Bu nedenle, kısa zamanda çok kan kaybedilir. Bu tür kanamalarda asıl yapılması gereken, kanayan yer üzerine veya kanayan yere
yakın olan bir üst atardamar bölgesine baskı uygulanmasıdır. Vücutta bu amaç için belirlenmiş baskı noktaları şunlardır:
1- Boyun : Boyun atardamarı (şah damarı) baskı yeri
2- Köprücük kemiği üzeri : Kol atardamarı baskı yeri 3-Koltukaltı : Kol atardamarı baskı yeri 4-Kolun üst bölümü : Kol atardamarı baskı yeri
5- Kasık : Bacak atardamarı baskı yeri
6- Uyluk : Bacak atardamarı baskı yeri