İZMİR Üçyol’da bireylerin ve kurumların ihtiyacı olan eğitim ve hizmetleri sunmak amacıyla kurulmuştur.
Kurumumuz alışılagelmiş eğitim düzenine yenilikler getirerek her katılımcısına ve çalıştığı kuruma “iyi ki” cümlesini kurdurtmak üzerine yola devam etmektedir.
Merkezimizde kurumların ihtiyacı olan şirket içi tüm eğitimler ve Sağlık Bakanlığı onaylı İlk Yardım Eğitimleri verilmektedir. Sektörde ki 10 yıllık tecrübemiz, genç ve dinamik ruhumuz, eğitimlere yenilikçi yaklaşımlarımız ile katılımcılarımızın içerisindeki kahramanı ortaya çıkarıyor, kurumlarımıza ise her türlü probleminde destek oluyoruz…
Temel Hijyen Eğitimleri, Başta işyeri yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler olmak üzere, konaklama hizmeti veren, gıda üretimi yapan işyerleri ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlarının hijyen eğitimi almaları gerekmektedir.
HİJYEN EĞİTİMİ BELGESİ NEDİR?
Hijyen eğitimi insan bedenine zarar verebilecek her ortama karşı katılımcıları bilinçlendirecek bir eğitimdir.Hijyen eğitimi belgesi ise bu eğitimlerden sonra katılımcılara verilir.
HANGİ SEKTÖRLER HİJYEN EĞİTİMİ ALMAK ZORUNDADIR?
Gıda üretim ve perakende iş yerleri. • Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler. • İnsan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerleri. • Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları. • İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri. • Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve piercing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.
Yukarıda belirtilen sektörler hijyen eğitimi almak zorundadır.
Eğitimlerin kapsamı, hijyen ilkelerine uyulmaması sebebiyle halk sağlığı açısından risk oluşturduğu bilinen virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyon etkenlerinin genel özelliklerini, bulaşma yollarını, hangi iş kolunda nasıl bulaşmalar olabileceğini veya halk sağlığının nasıl tehdit göreceğini, hastalık belirtilerini ve korunma yollarını kapsayacak şekilde komisyonca belirlenecek.
HİJYEN EĞİTİMİ KONULARI
1-)Hijyen Neden Önemli 2-) Mikroorganizma 3-) Gıda Kaynaklı Hastalıklar 4-) Mutfağın Kritik Kontrol Noktaları 5-) Temizlik ve Dezenfeksiyon 6-) Risk Gruplarına Göre Gıdalar 7-) Gıdaların Korunması 8-) Hijyen İçin Mutfak Kuralları 9-) Hastalıklar neden olan mikrop ve virüslerin özellikleri 10-) Ne şekilde bulaştıkları 11-) Hastalıklara yakalanma riskini azaltma önlemleri 12-) İşyeri sahiplerine uygulanan yasa 13-) Çalışanlara yönelik yasa 14-) Mikrop tanımı 15-) Mikrop çeşitleri 16-) Mikropların bulaşma yolları 17-) Hastalıkların Kaynakları 18-) Hastalıkların bulaşma yolları 19-) Enfeksiyon zinciri 20-) Sık görülen hastalıklar
HİJYEN EĞİTİMİ NE KADAR SÜRER?
Toplamda 8 saatlik hijyen eğitimisonrasında hijyen belgesini alabilirsiniz. Online – Yüz yüze eğitimler düzenlenmektedir.
HİJYEN BELGESİ NEREDEN ALINIR?
Hijyen belgesi tarafımızdan E-Devlet onaylı olarak temin edebilirsiniz.
İŞLETMELERDE HİJYEN BELGESİ
Yönetmelik kapsamındaki iş yerlerinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacak. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu olacaklar.
REFERANSLAR
İş ortaklarınız gücünüze güç katacak
Alanında lider çözüm ortaklarımız, artık sizin iş ortağınız.